6 portioner
Tidsåtgång: Cirka 1½-2 timmar

  1. Skalet av 2 humrar
  2. 1 gul lök
  3. 1 morot
  4. 1 bit rotselleri
  5. 1 vitlöksklyfta
  6. 2 msk olivolja
  7. 2 msk tomatpuré
  8. vatten
  9. 5 dl grädde
  10. 50 gr smör
  11. salt och cayennepeppar
  12. 2 cl cognac

Finhacka hummerskalet i en mortel. Fina små bitar ger mer smak. Skala lök och rotfrukter och skär dem i träningar.

Hetta upp olivoljan i en kastrull och lägg i skalet samt de tärnade rotfrukterna. Pressa i vitlöken. Ha i tomatpurén. När blandningen fått fin färg häller du på vatten så det täcker. Låt koka försiktigt i cirka 30 minuter.

Sila bort skal och rotfrukter och häll tillbaka buljongen i den rengjorda kastrullen. Tillsätt grädden och koka ihop tills cirka hälften återstår.

Avsluta med att vispa i smöret och smaka av med salt, cayennepeppar och cognac (kan uteslutas).

Kommentar: Jättegott! Men se upp så att soppan inte blir för mustig så gästerna inte orkar äta varmrätten sedan. ;)
Servera med en klick crème fraiche och en dillkvist. Har du inte redan ätit upp hummerköttet så garnera med det också.
Det går bra att frysa buljongen och ta fram vid ett senare tillfälle och göra själva soppan.


Skicka en kommentar

 
Top