12 bitar
Tidsåtgång: Cirka 4 ½ timme inklusive kylning
- 100 gr kavring
- 50 gr smör
- 4 gelatinblad
- 200 gr kallrökt lax
- ½ dl hackad grälök (går bra med fryst)
- 500 gr kesella kvarg
- 2 dl lätt crème fraiche
- 100 gr löjrom eller stenbitsrom
- peppar
Mixa brödet. Smält smöret och blanda ner brödsmulorna. Tryck ut massan i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Ställ i kylen.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter.
Finhacka laxen och blanda den med gräslök, kesella och crème fraiche.
Smält gelatinbladen i en kastrull på svag värme och rör ner i smeten.
Häll smeten i formen över brödmassan och låt sedan stelna i kylen minst fyra timmar.
Bred över rommen och garnera med gräslök.
Kommentar: Passar utmärkt på buffébordet. Enkelt och gott.
Skicka en kommentar