12 bitar
Tidsåtgång: Cirka 4 ½ timme inklusive kylning

  1. 100 gr kavring
  2. 50 gr smör
  3. 4 gelatinblad
  4. 200 gr kallrökt lax
  5. ½ dl hackad grälök (går bra med fryst)
  6. 500 gr kesella kvarg
  7. 2 dl lätt crème fraiche
  8. 100 gr löjrom eller stenbitsrom
  9. peppar

Mixa brödet. Smält smöret och blanda ner brödsmulorna. Tryck ut massan i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Ställ i kylen.

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter.

Finhacka laxen och blanda den med gräslök, kesella och crème fraiche.

Smält gelatinbladen i en kastrull på svag värme och rör ner i smeten.

Häll smeten i formen över brödmassan och låt sedan stelna i kylen minst fyra timmar.

Bred över rommen och garnera med gräslök.

Kommentar: Passar utmärkt på buffébordet. Enkelt och gott.

Skicka en kommentar

 
Top